Newsletter

Prihláste sa do newslettra vyveska.sk
a dostavajte aktuálne informácie emailom





Nebo na zemi 2024

Pobyt





BHD 2017 - FASHION REVOLUTION: ETIKA V MÓDE?

24.04.2017 20:00-22:00 Pondelok

Miesto konania: Divadlo Malá Scéna STU, Bratislava, Dostojevského rad

  • Existuje etika v móde a v módnom priemysle v súčasnosti?
  • Ako môže pomalá móda "slow fashion" a udržateľná móda pozitívne vplývať na "fast fashion" priemysel?
  • Môže byť krása ženy a jej identita vyjadrená aj prostredníctvom módy? 

Hostia: Erika Cániková, Johanna Grigarová, Dana Lapšanská, Simona Nečasová

Fashion Revolution: etika v móde?

Čo je to vlastne móda, ako vznikla, aký ma dopad na súčasnú spoločnosť, existuje vôbec etika v móde a módnom masovom priemysle?  Ako sa my ako konzumenti správame a pristupujeme k nákupom? Aké máme alternatívy k fast fashion módnemu priemyslu?  Je pomalá móda "slow fashion" a udržateľná móda budúcnosť v módnom priemysle?  Môže byť krása ženy a jej identita vyjadrená aj prostredníctvom módy?

I o týchto otázkach sa budeme rozprávať v diskusii o Fashion Revolution: etika v móde?  spolu so štyrmi krásnymi dámami.  Diskusiu o móde otvorí módna žurnalistka a uznávaná módna kritička PhDr. Dana Lapšanská, ktorá predstaví historický kontext vzniku módy až po jej súčasné tendencie. Simona Nečasová ako koordinátorka medzinárodného hnutia Fashion Revolution na Slovensku, nám predstaví aktivity, ktoré hnutie robí aj u nás doma a ako bojuje za transparentnú a udržateľnú módu. Na záver svoj pohľad na módu, prečo sa ju rozhodli študovať a čo pre nich znamená predstavia dve študentky Johanna Grigarová a Erika Cániková. 

Súčasťou diskusie bude v závere i módna prehliadka kolekcie LEN od Johanny a kolekcie MADAYA od Eriky. Kolekcia LEN je vytvorená s úctou k prírode, čiže s použitím materiálov ako 100% ľan, vlna či biobavlna. V spolupráci so Slávkou a Michalom Bažalíkovcami boli vytvorené kusy odevu, ktoré poukazujú na kvalitu, jednoduchosť strihov a trvácnosť. Kolekcia LEN sa predstaví naživo na BHD rozšírená o nové kúsky. MADAYA je inšpirovaná ľuďmi, atmosférou, tradíciou a problematikou Sýrie. Hovorí o ľuďoch v Sýrii, ktorým sa vojna stala každodennosťou a nosia si ju stále so sebou. Odevy v sebe spájajú prvky tradičného odevu s prvkami vojenskej uniformy. Módu som chcela poňať ako médium, ktoré bude poukazovať na to, čo sa deje okolo nás, hovorí Erika.  

http://www.hanusovedni.sk/program/fashion-revolution-etika-v-mode/

 

BHD 2017 - FASHION REVOLUTION: ETIKA V MÓDE?

Organizátor: Spoločenstvo Ladislava Hanusa, www

Akciu pridal/a: Juraj Vlk, 13.4.2017 12:26

Komentáre



Pracujem ... Pracujem ...