Newsletter

Prihláste sa do newslettra vyveska.sk
a dostavajte aktuálne informácie emailom





Nebo na zemi 2024

Pobyt





BHD 2017 - KRESŤANIA, NA STRÁŽ?

20.04.2017 20:00-22:00 Štvrtok

Miesto konania: Divadlo Malá Scéna STU, Bratislava, Dostojevského rad

  • Môžu kresťania za extrémizmus?
  • Majú Slováci príliš silné alebo príliš slabé národné povedomie?
  • Kde sú rozumné hranice slobody prejavu?

Hostia: Daniel Lipšic, Ondrej Prostredník, Anton Ziolkovský

Úspech ĽSNS v parlamentných voľbách v roku 2016 a následné pôsobenie tejto strany v parlamente podnietilo diskusiu o extrémizme a hrozbách, ktoré môže predstavovať pre verejný život. Skutočnosť, že Kotlebova strana sa hlási ku kresťanstvu, postavila aj cirkvi do ťažkej situácie.

Viacero liberálnych teológov a intelektuálov zverejnilo ešte v marci 2016 vyhlásenie, v ktorom kresťanským cirkvám prisúdili spoluzodpovednosť za vstup extrémistickej strany do parlamentu a vyhlásenie KBS k výsledku volieb ohodnotili ako alibistické. Signatári vyhlásenia sa tiež prihlásili k hodnoteniu, že medzi voličmi ĽSNS je veľa kresťanov, zvlášť katolíkov a vyzvali cirkevných predstaviteľov na zapojenie sa do boja proti extrémizmu.

V diskusii sa zameriame  na otázky, aké miesto má v boji proti extrémizmu vzdelávanie i represia a či príčinou extrémizmu nie je aj nedostatok zdravého vlastenectva mainstreamových spoločenských síl. Budeme venovať pozornosť i nedávnej protiextrémistickej novele Trestného zákona a hlasom kritikov, ktorí v nej vidia obmedzenie našej slobody.

http://www.hanusovedni.sk/program/krestania-na-straz/



BHD 2017 - KRESŤANIA, NA STRÁŽ?

Organizátor: Spoločenstvo Ladislava Hanusa, www

Akciu pridal/a: Juraj Vlk, 13.4.2017 09:26

Komentáre



Pracujem ... Pracujem ...