Newsletter

Prihláste sa do newslettra vyveska.sk
a dostavajte aktuálne informácie emailom





Pobyt

Kana

Myrna Nazzour 2024





BHD 2017 - CIRKEV NA MAJDANE: OD STRACHU K DÔSTOJNOSTI

19.04.2017 18:30-20:00 Streda

Miesto konania: Divadlo Malá Scéna STU, Bratislava, Dostojevského rad

Na jar roku 2014 boli naše médiá plné správ o konflikte medzi Ruskom a Ukrajinou. Masové protesty v uliciach ukrajinských miest, anexia Krymu a ostrý vojenský konflikt – to všetko sa stihlo odohrať v rozpätí niekoľkých mesiacov.

Po troch rokoch sa situácia upokojila, ale konflikt sa neskončil. O Ukrajinu sa okrem klasickej vojny vedie aj informačná vojna. Preto je dôležité počúvať ľudí, ktorí o Ukrajine môžu hovoriť na základe svojej osobnej skúsenosti. Borys Gudziak je brilantný intelektuál s doktorátom z Harvardu a zároveň náboženský a spoločenský líder s charizmou a charakterom. Bol jeden z hlavných náboženských aktérov počas revolúcie na Majdane. Počas bojov na východe Ukrajiny neváhal prísť na nebezpečné územia frontovej línie.

Borys Gudziak formuje ukrajinskú spoločnosť aj na poli intelektuálnej kultúry. V stredu podvečer bude rozprávať o úlohe Cirkvi v revolúcii a transformácii spoločnosti na Ukrajine.  Ukáže nám, ako má Cirkev pôsobiť do spoločnosti a čo to znamená byť skutočným lídrom.

Dnes viac ako inokedy je dôležité počúvať ľudí, ktorí si ctia pravdu a zároveň preukázali charakter a odvahu. Otvárací deň nášho festivalu bude preto patriť Borysovi Gudziakovi.

http://www.hanusovedni.sk/program/pride-zachrana-z-vychodu/

BHD 2017 - CIRKEV NA MAJDANE: OD STRACHU K DÔSTOJNOSTI

Organizátor: Spoločenstvo Ladislava Hanusa, www

Akciu pridal/a: Juraj Vlk, 13.4.2017 09:04

Komentáre



Pracujem ... Pracujem ...