Newsletter

Prihláste sa do newslettra vyveska.sk
a dostavajte aktuálne informácie emailom





Pobyt

Kana

Nebo na zemi 2024





BHD 2017 - GRÉCKOKATOLÍCKA LITURGIA

19.04.2017 17:00-18:00 Streda

Miesto konania: Bratislava, Gréckokatolícky Katedrálny chrám Povýšenia vznešeného a životodarného Kríža v Bratislave (ul. 29. augusta), Bratislava, ul. 29. augusta

Borys Gudziak, jeden z hlavných hostí nášho tohtoročného festivalu, bude celebrovať gréckokatolícku liturgiu v Chráme Povýšenia vznešeného a životodarného Kríža na Ondrejskom cintoríne.

Svätá omša bude otvárať naše tohtoročné Bratislavské Hanusove dni.

Príďte s nami osláviť ich začiatok!

 

Borys Gudziak je rodený Američan s ukrajinskými koreňmi a súčasný biskup Parížskej eparchie. Je charizmatickým rečníkom a kresťanským intelektuálom s doktorátom z Harvardu.

Zakladal poprednú Ukrajinskú katolícku univerzitu v Ľvove, kde dlhé roky pôsobil ako rektor, v súčasnosti je jej prezidentom. Je ukrajinským patriotom, ktorý revolúciu na Majdane považuje za revolúciu o „ľudskej dôstojnosti“. Aktívne pripravoval kňazov pre službu na fronte a sám sa v svojej duchovnej službe v armáde nevyhýbal nebezpečným zónam.

Je držiteľom viacerých ocenení, napr. ukrajinskej Antonovičovej ceny a najvyššieho francúzskeho vyznamenania Rytier čestnej légie Francúzskej republiky. Borys Gudziak prednáša po celom svete. Je pre nás veľkou cťou, že prijal pozvanie na Bratislavské Hanusove dni.

http://www.hanusovedni.sk/program/greckokatolicka-liturgia/

BHD 2017 - GRÉCKOKATOLÍCKA LITURGIA

Organizátor: Spoločenstvo Ladislava Hanusa, www

Akciu pridal/a: Juraj Vlk, 13.4.2017 08:55

Komentáre



Pracujem ... Pracujem ...